Novo poskupljenje "Imlekovih" proizvoda od 28. juna

Bez autora
Jun 21 2011

Kompanija "Imlek" podići će cenu svojih gotovih proizvoda od 28. juna za jedan do tri odsto. Razlog za povećanje cene mleka i kiselo-mlečnih proizvoda te kompanije je poskupljenje inputa, odnosno energenata, zbog čega su "Imlekovi" proizvodi morali da poskupe. Ostale mlekare su cene svojih proizvoda podigle još pre mesec dana, a beogradska kompanija "Imlek" to će učiniti za sedam dana. "Imlekovo" pasterizovano mleko, pošto je reč o "najosetljivijem" proizvodu koju konuzimira veliki broj potrošača, i nakon poskupljenja će biti jeftinije "od realne konkurencije". Nije precizirano koliko će iznositi maloprodajne cene, ali se očekuje da će biti značajnih razlika, jer to zavisi od trgovaca.

Novo poskupljenje "Imlekovih" proizvoda od 28. junaKompanija "Imlek" podići će cenu svojih gotovih proizvoda od 28. juna za jedan do tri odsto, kazala je menadžer za odnose sa javnošću "Imleka" Nevena Veselinović.

Veselinović je objasnila da je razlog za povećanje cene mleka i kiselo-mlečnih proizvoda te kompanije poskupljenje inputa, odnosno energenata, zbog čega su, kako je istakla, "Imlekovi" proizvodi morali da poskupe.

Prema njenim rečima, ostale mlekare su cene svojih proizvoda podigle još pre mesec dana, a beogradska kompanija "Imlek" to će učiniti za sedam dana.

Veselinović je naglasila i da će "Imlekovo" pasterizovano mleko, pošto je reč o "najosetljivijem" proizvodu koju konuzimira veliki broj potrošača, i nakon poskupljenja biti jeftinije "od realne konkurencije".

Ona je napomenula i da ne može da precizira koliko će iznositi maloprodajne cene, ali da očekuje da će biti značajnih razlika, jer to zavisi od trgovaca.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik